Sağlık-İş'ten kamu çalışanlarına destek

Haber Giriş : 29 Eylül 2004 11:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet ile toplu görüşmelere devam eden kamu çalışanlarına destek vermek amacıyla Memur-Sen eylem çadırını ziyaret eden Sağlık İş Başkanı Başoğlu, hükümetin kamu çalışanlarına biraz daha duyarlı olmasını istedi.

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, hükümetin çalışanlara karşı daha duyarlı ve anlayışlı olması gerektiğini belirterek, kamu çalışanlarının haklı mücadelesine sonuna kadar destek vereceklerini söyledi.

Başoğlu ziyaret sırasında yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

?Memurlar ile hükümet arasında devam eden toplu görüşmede bugüne kadar olumlu bir sonuç çıkmaması üzücüdür. Devlet hizmetlerinin görülmesinde en ağır yükü sırtında taşıyan kamu çalışanlarının emeklerinin karşılığını vermek, işveren olarak hükümetin görevidir.

IMF'nin yönlendirmelerini dikkate alarak memurlara düşük ücret vermeyi düşünen hükümet bilmelidir ki, çalışanlar ekonomik yönden rahatlamadığı sürece onlardan daha verimli hizmet almak mümkün değildir.

Kamu çalışanları eğer bugüne kadar hizmette aksama yapmamış ve görevlerini yerine getirmede gereken özeni göstermişlerse bu onların millete olan bağlılıklarından, daha iyi hizmet görmeyi yerine getirme gayretindendir.

Bugün kamu çalışanlarına yeterli ücret vermeyen işveren hükümet, 2005 yılında aynı tutumu büyük ihtimalle kamu işçileri için de düşünecektir. Kamu çalışanlarının hak mücadelesi aynı zamanda işçilerin, memur ve işçi emeklilerinin de hak mücadelesi sayılır.

Kamu çalışanlarının eylemlerini destekliyoruz. Onların başarısı bizim de başarımız olacaktır.

haber7

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber